Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Ukoliko imaš poteškoću sa logovanjem, postavkom ili izmenom oglasa klikni na link i uloguj se ponovo.


Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Može li plin u motor sa direktnim ubrizgavanjem (FSI, TFSI, GDI...) i da li se to isplati

Može li plin u motor sa direktnim ubrizgavanjem (FSI, TFSI, GDI...) i da li se to isplati
Postavljeno 05.09.2019. u 15:46
Autor: Dragan Romčević

Sve više savremenih automobila ima benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem. Ova vrsta ubrizgavanja pravi problem vozačima koji žele da ugrade plin. Da li uopšte može da se ugradi, koliko košta ugradnja, da li se isplati i nakon koliko vremena se isplati?

Odgovorimo odmah na glavno pitanje: MOŽE. Plin (gas, autogas, TNG) može da se ugradi i u auto koji ima motor sa direktnim ubrizgavanjem goriva.

Međutim...

Može li da se ugradi plin u SVAKI motor sa direktnim ubrizgavanjem?

U teoriji – da. U praksi, treba proveriti da li je proizvođač plinskog uređaja odobrio ugradnju svog uređaja na određeni motor/model. Situacija je malo komplikovanija nego kod klasičnih uređaja.

Na sreću, danas su pokriveni skoro svi motori koji su u iole većem broju zastupljeni kod nas.

U čemu je problem?

Kod motora sa direktnim ubrizgavanjem dizne se nalaze u samoj komori u kojoj se obavlja sagorevanje goriva. Da pojednostavimo – dizne se nalaze u cilindru.

U cilindru se javljaju izuzetno visoke temperature, što može da uništi dizne, ali to se sprečava time što se dizne hlade benzinom koji ubrizgavaju.

Kada ugradimo plin, kroz dizne više ne prolazi benzin i nema više hlađenja. Da ne bi došlo do njihovog uništenja, jedino rešenje je da se kroz njih ipak propušta malo benzina – taman onoliko koliko je potrebno da bi se dovoljno hladile.

To znači da motor istovremeno troši i plin i benzin?

Da – to je neophodno da bi se zaštitile benzinske dizne.

Koliko benzina troši? Nemoguće je precizno reći – kompjuter to sam određuje na osnovu raznih faktora. Upravo zbog toga je plinski uređaj kompleksniji – ima više davača, napredniji kompjuter i softver...

Količina benzina koja treba da prođe kroz dizne sa ciljem da ih ohladi određuje se na osnovu brojnih parametara, pri čemu benzin i plin moraju da se ubrizgaju u precizno određenom odnosu kako bi motor pravilno radio.

Stoga proizvođači plinskih uređaja za motore sa direktnim ubrizgavanjem praktično moraju da naprave poseban softver za svaki motor, odnosno njegovu verziju, kao i da obave testiranja u praksi.

Treba naglasiti da ne funkcionišu plinski uređaji svih proizvođača na isti način.

Goran Pešić iz servisa za ugradnju plina i metana GTA navodi nam kao primer Tartarini uređaj, koji je u ovom servisu još davno ugrađen u jedan Alfa Romeo sa JTS motorom.

Taj uređaj je bio podešen tako da motor radi isključivo na benzin ispod i iznad određenog broja obrtaja, pa na plin praktično radi samo u rasponu od npr. 1.000 do 3.500 o/min. Lako je zaključiti da ovo nije najbolje rešenje za gradsku vožnju...

Na sreću, savremeni uređaji taj problem rešavaju na mnogo efikasniji način, pri čemu je poljska firma AC sa svojim STAG plinskim uređajima napravila fantastičan posao.

Koliko košta ugradnja?

Goran Pešić (www.autogasgta.rs) kaže da se cena ugradnje kreće od 850 evra, pa naviše. Može da bude i 950, 1.000 do 1.200 evra.

Zavisi od automobila do automobila, od motora do motora. Navedeni primeri važe za motore sa 4 cilindra – veći broj cilindara podiže cenu.

Ipak, naglašava da je nezahvalno da se daje cena ugradnje bez podataka o konkretnom automobilu, a cena zavisi i od uređaja i komponenti koje će se ugrađivati.

To je, uostalom, slučaj i kod ugradnje plina u motore sa klasičnim ubrizgavanjem.

Preporučuje AC STAG uređaje, pošto su se Poljaci dokazali kvalitetom, brojem vozila/motora koje pokrivaju, ali i pristupačnom cenom.

Kako da znam da li moj auto ima motor sa direktnim ubrizgavanjem?

Pozovite neki servis za ugradnju plina ili servis za popravku, ovlašćeni ili ne. Možete i po oznaci da prepoznate. Na primer: FSI, TFSI, GDI, T-GDI, SIDI, Boosterjet, CGI, JTS...

Nakon koliko kilometara se isplati ugradnja plina u motor sa direktnim ubrizgavanjem?

Moraćete sami da napravite računicu, uzimajući u obzir cenu ugradnje (i atesta), potrošnju na benzin i potrošnju plina i benzina nakon ugradnje.

I došli smo do glavnog pitanja, koje najviše odbija vlasnike ovakvih automobila od ugradnje plina – koliko benzina će auto trošiti dok radi na plin?

Potrošnja plina i benzina

Doziranje benzina zavisi od raznih faktora, tako da je nemoguće dati precizan odgovor.

Ali recimo da je to od 15% do 20%. Ili npr. 1,5-2,0 litra benzina na 100 kilometara.

„Pa tu onda nema nikakve uštede!?“, povikaće mnogi!

Ipak, uštede definitivno ima. Nećemo praviti računicu, pošto samo vi znate koliko troši vaš auto u uslovima u kojima vozite. Zato računicu napravite sami.

Pritom treba imati u vidu da se zbog ubrizgavanja benzina ipak donekle smanjuje i potrošnja plina, pošto kompjuter precizno dozira količinu oba goriva, inače bi smeša bila suviše bogata, pa ni motor ne bi dobro radio.

S obzirom na to da je plin duplo jeftiniji od benzina, definitivno može da se uštedi. U trenutku pisanja ovog teksta, cene na jednoj pumpi u Beogradu bile su:

plin: 74,00 din
benzin: 150,00 din
dizel: 160,00 din

Ipak, ne verujte nam na reč – raspitajte se u servisima za ugradnju, po domaćim i stranim forumima, potražite vlasnike ovakvih automobila...

Ovo nije ubrizgavanje plina u tečnom stanju!

Naglašavamo da ovde nije reč o drugom sistemu/konceptu za korišćenje plina, kod kojeg se plin ubrizgava kroz benzinske dizne i to u tečnom stanju.

Ovaj sistem ima brojne prednosti, ali glavni problem, bar za naš standard, jeste visoka cena ugradnje i delova u slučaju nekog kvara, kao i malo servisa/majstora koji mogu da obave popravku.

U koja kola sa direktnim ubrizgavanjem može da se ugradi plin?

U većinu automobila koje danas možete da vidite na ulici. Pritom, firme koje se bave proizvodnjom plinskih uređaja konstantno šire ponudu kako bi pokrile nove modele i motore.

Ovo je veoma važno zbog toga što se direktno ubrizgavanje masovno primenjuje kod novih modela automobila.

Zašto proizvođači automobila prelaze na direktno ubrizgavanje?

Zbog sve oštrijih standarda po pitanju emisije štetnih gasova i potrošnje goriva.

Nažalost, motori sa direktnim ubrizgavanjem sjajno obavljaju posao na testiranju u laboratoriji i dok su novi, ali mnogi vremenom počinju da prave razne probleme. Ipak, to je druga tema...

Zaključak – da li se isplati?

Na osnovu iskustva brojnih vlasnika, kao i istraživanja raznih aspekata ovog problema, došli smo do zaključka da se isplati.

Naravno, koliko brzo će se isplatiti i koliku uštedu ćete ostvarivati zavisi od pređene kilometraže.

Ako prelazite 5.000 km godišnje, „čist“ benzin je najbolji izbor za vas. Ali ukoliko prelazite 15.000-20.000 km godišnje, plin je isplativa investicija, bez obzira na tip motora i plinskog uređaja.

Foto: Pixabay.com

Ostali saveti i vesti

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Ocena:

4.8
Komentara: 21
Pregleda: 12641
   

Komentara: 21 | Pregleda: 12641

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Mare

Lično vozim na plin i moj stav je da ako neko nema novca, treba da vozi neki jeftiniji automobil (koji ima nižu cenu u kupovini i niže troškove održavanja). Ako je i to skupo, ona u taj auto ugradi plin. Sa druge strane, ako neko ima novca, voziće bolji automobil i neće imati problem da ga vozi na benzin i tu se svaka priča završava. Naravno nekada nije sve tako logično, jer imate i one koji realno nemaju novca, ali nekako skupe za neki skuplji i noviji automobil, a onda ugrađuju plin da bi uštedeli neki dinar. Lično ne poznajem ni jednog čoveka u svom okruženju koji dobro zarađuje, a da ima ugrađen plin u automobilu. Oni o plinu niti razmišljaju, niti o tome pričaju, niti pišu po portalima na tu temu. Za razliku od njih, golouzanija je veoma aktivna na temu plina, a neki su toliko već zabrazdili da su sami sebe ubedili da je plin bolji od benzina i da je polovan auto bolji od novog. Pitao bih ih da li bi bili bolji da imaju pare. Tada bi pevali neku drugu pesmu.

Odgovori

Dragan

Pa valjda se isplati, ali ako vec vlasnik toliko zeli da stedi...ne razumem zasto ne bi kupio auto sa malim benz motorom tj mali gradski auto? Obicno su neke drtine od vozila, starije od 10 godina sa plinom, tzv veci motori. Pa sigurno nije motor od 6.2 litra V8

Odgovori

Mile

Prilicno tanak tekst. 2019 godine ima smisla govoriti samo o tecnoj fazi direktno u cilindar ...

Odgovori

David

Ja mislim da uopste nije bitno da li moze ili ne moze da se ugradi plin. Zamisli kupis npr. Octaviu 2.0 TSI 220ks i stavis plin u nju. Pa greota..

Odgovori

DaDa

Lepo si rekao.

Nikola

Podrzavam TNG! 9 godina sam ga imao u autu bez nekih vecih problema, na 30ak hiljada km dam 2000-2500 za filtere i ciscenje isparivaca i miran sam, trenutno vozim dizel i nikad vise! Benzin plin je dobitna kombinacija, usteda goriva kao na dizelu a mozda i malo veca kad se pogleda cena/potrosnja, pritom nema dizni, plivajucih, bos pumpi i td... U Srbiji je jedini problem sto su ljudi KOMPLEKSASI pa kao benzin samo na benzin. A to da "razara motor" price za malu decu, kupio auto sa 320000 km na satu, a otisao od mene sa 500 i nesto i jos ide...

Odgovori

DaDa

Opet treba da se sagleda koliko ko prelazi godišnje, dal mu se isplati plin ili ne.

Nikola

Slazem se! Da prelazim godisnje 10 000 km, ne bi ni razmisljao o ugradnji plina, bez obzira na kubikazu. Zaboravio sam da dodam, za plin "puknes" 300-500e i znas da ga imas 10 godina, plivajuci zamajac kosta isto toliko, a sigurno nece trajati 10 godina...

auto na zemni gas

Da mene neko pita a činjenica je da me niko ne pita ni za šta; auto na TNG ili CNG bi bio namenski konstruisan do najsitnijih delova a da taj auto ne bude hibrid tj. da nema mogućnosti da ide na benzin i samo i isključivo bi radio na TNG ili CNG.! Neće me niko uveriti da to nije moguće realizovati. Tada bi se sve moguće dileme i pametovanja bili isključeni je li je ili nije taj motor izdržljiv i kvalitetan je li podmazuje ili ne, je li ima snagu zbog turbo punjača ili nema i slično.

Odgovori

Anonimus

Da kupi TFSI sa preko 300hp i ugradi mu plin i posle ocekujes da taj motor vuce

Odgovori

anti plinaš

Bravo! Iz istog razloga MRZIM tng uradjaj! Još negde nedavno pročitam neku reklamu "dali ste znali da plin značajno produžava vek motoru" koja bre obmana, a ustvari je suprotno!

Odgovori

Duško Ćirić

Superb 1.8 tfsi godiste 2009 kupljena kao neispravna u švici za 1000 eura, prešla 250000 km. Otvorena u Srbiji (prezubio lanac-istegao se) sve, baš sve novo (lanac i prateći elementi, karike, leteći ležeći ležajevi, glava odrađena, cirka 1200 rura i ruke 150 eura. Odmah ugrađen AC Stag. Vožnja kombinovana, grad/međugrad /auto put potrošnja 9 litara plina i 2 litra benzina pa i manje kad ne izlazim na auto put i ne vozim 180 a sada i ne bi smeo zbog zakona. Isti auto (poznanik) samo benzin potrošnja oko 11 litara benzina. Upravo škoda gazi (posle generalne i ugradnje plina) 105000 km i osim menjanja filtera i ulja nista nikada pipnuto. A o isplativosti ne bih raspravljao imete dokaz u textu, a u vožnji ne vidim razliku.

Vlada

@Anti plinas...Da li je obmana ili ne..Prvo zavisi od cene uredjaja/tng ili cng/,fabricki ili naknadno ugradjen,starost automobila,kompresija itd..Moj primer je bio na citroen xantia automatik..Kupljen sa 4 god starosti/100.000 km/fabricki ili naknadno ugradjen plin/ne znam/,auto dosao iz Italije..97 KW benz.Ulje menjano na 10.000 km,i bude kao zejtin zuto..Da se razumemo,potrosnja je bila povelika/grad 17 litara,otvoreno 10-14 litara tng/a jednom sam menjao gumice ventila,navodno zbog plina..Motor je presao 550.000 km bez veceg kvara sem potrosnih delova..Mislim da Tng manje haba motor....Naravno pod uslovom da se agregat pravilno odrzava..U suprotnom,jeste obmana...

Инжењер

ТНГ подржавам, и сам возим на ТНГ али не мотор са директним већ са индиректним убризгавањем горива и то на карбуратор, што је за ТНГ одлично. Е сад муке око атеста. Радио сам, нешто кратко, атесте и знам која је процедура. Атест, односно преглед гасног уређаја се може извршити и на техничком прегледу(уз обуку кадра), кад нас већ пуно кошта технички преглед. Држави, уствари политичарима, се то не свиђа јер не би имали додатни харач да нам узимају.

Odgovori

Mojkur

Ako imate dobar auto benzinac sa indžekšn ubrizgavanje i ako želite da na najlakši način napravite kršinu od njega i da vam auto ne vredi ništa, ugradite mu gas. Naravno sekvent da se vozite bar koji mesec bez problema. Nakon dve tri godine vožnje i gomile kvarova auto možete prodati na kilo 18/din kg jer ga niko neće kupiti iako mu atest važi još neko vreme. PS. od kad znam za sebe vozim samo turbo dizele i turbo benzince, trenutno vozim biturbo. Inače autogas niko u svetu ne koristi ako izuzmemo italiju i rusiju.

Odgovori

Nislija

Vozim na plin 12 godina. Pre toga na dizel. Na plinu ni jedan kvar motora ili sistema za ubrizgavanje. Na dizelu turbina i dizne. Usteda na pumpi i servisu neuporediva. Svako ima svoja iskustva a moja mi govore da dizel nije za mene.

Nislija

U npr. Velikoj Britaniji, Bugarskoj, Makedoniji ...se subvecionise ugradnja ili je značajno jeftinija registracija. Naravno zbog ekoloških razloga

s mile

TNG je ekološko i najpovoljnije, sa strane troškova gorivo, činjenica je da treba dobar uređaj, kao i dobra ugradnja / podešavanje. Država je na žalost dovela do toga da je nametima akcizama i atestima smanjila za oko 30-50% broj vozila koji koriste TNG, i dalje je isplativ... Savremeni motori sa direktnim ubrizgavanjem se svakako rade / ugrađuje TNG, ali je kao i uvek cela matematika oko iskorišćenja, tj kilometraže koju prelazite. za motore sa direktnim ubrizgavanjem cena uređaja je oko 1000 i više eur, mada toliko je koštao i sekvent... pre 15tak godina, padaće cena svakako. Na vlasniku je da odluči vredi li investicije.. Prijatelj je vozio dizelaša od 2000ccm, a prelazio 3000km godišnje, ali to je njegov izbor i matematika.... moj izbor je TNG, prešao sam do sad oko 160000km, vredi svaki dinar uložen u TNG instalaciju... naravno uz dobrog majstora

Odgovori

Aca

Ako hocete ustedu na plinu i na vam ne gore razne lampice dok majstori samo ponavljaju "lose gorivo" plinski uredjaj morate platiti. To kosta za obican sekvent sada 700-800 + atesti. Naravno ima i za 300 evra, ali muka mi je od vozaca koji hoce samo najjeftinije. Ja sam za svoj auto sa direktnim ubrizgavanjem pre tri godine platio ugradnju (brc ldi) 2000 evra. Od tada sam presao 110k bez ijednog problema, a uredjaj sam otplatio za godinu dana. Vec dve godine ja ne stedim na plinu nego zaradjujem. Za koju godinu otplaticu i auto voznjom na plin zahvaljujuci kvalitetnim plinskim uredjajem.

Odgovori

Jovan Maglocki

Ima istine definitivno!kvalitet mora da se plati.licno ga neugradjujem u moj auto posto mi je veliki izdatak 1500-2000€ ali drzim pricu da je to najbolje resenje.naravno i majstor nije “priucen”!

Direktor NaPreduzetje

Atest??? Prijatelju ako ikada vise budem vozio na gas, sigurno ovim smrdama necu dati pare za to sto nazivaju "atest". Jednom sam bacio (bas bacio) pare za "atest" i nikad vise. Bila je jedna SAT emisija (otprilike god dana pre donosenja ovog novog vrlog ZOBS) gde je pok alvirovic celu emisiju posvetio tome koliko je tng uredjaj bezbedan. I uzdizao tng u nebesa. Da bi kasnije po donosenju novog zakona (sa njim i price o atestu) poceo da lupeta kako mora i kako je to sve opasno bez atesta.