Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Razmenom brže i jednostavnije do drugog automobila

Razmenom brže i jednostavnije do drugog automobila
Postavljeno 18.08.2021. u 20:07
Autor: Dragan Romčević

Neki vozači izbegavaju da menjaju svoj auto novijim ili nekim drugačijim koji im više odgovara zato što misle da čitav proces prodaje i potrage suviše traje.

Takođe žele da izbegnu onaj period između trenutka prodaje i kupovine drugog automobila, pošto tada praktično neće imati čime da odvezu npr. decu u obdanište i slično.

Na sreću, postoji način da se takve neprijatnosti izbegnu. Rešenje je prosta „trampa“, odnosno zamena jednog auta za drugi.

Koja je procedura kada dva fizička lica menjaju automobile između sebe?

Važe ista pravila kao kod klasične kupovine, odnosno prodaje.

Vi prenesete svoj auto na drugog vozača kao da ga je kupio od vas – to podrazumeva kupoprodajni ugovor, notara, plaćanje poreza, itd. Dakle, standardna procedura.

Isto tako on prenosi svoj auto na vas.

Ukoliko postoji razlika u vrednosti vozila, ta razlika se pokriva kao i kod svake druge razmene. Vozač koji je u zamenu dao jeftiniji auto doplaćuje drugom vozaču u kešu ili na koji god način se dogovore.

Postavljanje oglasa kada želite zamenu (POSTAVI OGLAS)

Kako postaviti oglas kada želite direktno da menjate auto za drugi, bez obzira na razliku u vrednosti vozila?

Odgovor: Procedura je u suštini potpuno ista kao kada postavljate oglas za prodaju bez mogućnosti zamene.

Prvi korak – postavite oglas. Samo kliknite ovde POSTAVI OGLAS  

Razlika se pojavljuje kod sledeće stavke – u delu „DODATNE INFORMACIJE“, u poslednjem redu postoji padajuća lista u kojoj standardno piše „Bez zamene“.

Upravo u toj padajućoj listi možete da izaberete jednu od sledećih opcija:

a)   Zamena za jeftinije
b)   U istoj ceni
c)   Zamena za skuplje
d)   Svejedno

To izgleda kao na slici ispod:

Bez obzira koju opciju izaberete, automatski će u naslov vašeg oglasa biti dodata napomena (može zamena) kao na slici ispod:

Možete i da precizirate kakvu vrstu zamene želite, tako što ćete u padajućoj listi „Istakni dodatne informacije“ da čekirate odgovarajuću stavku.

Na primer, ako želite da menjate svoj auto za jeftiniji i to ste već izabrali u padajućoj listi gde se bira mogućnost i vrsta zamene, možete da iskoristite mogućnost isticanja dodatnih informacija koje će se kupcu prikazati u pretrazi.

Dakle, u ovom slučaju u padajućoj listi „Istakni dodatne informacije“ čekirate stavku „Zamena: Zamena za jeftinije“, kao na slici ispod.

Tada će naslov oglasa da izgleda kao na ovoj slici:

Kako u oglasima da nađem automobile za zamenu?

Uđete u detaljnu pretragu. Krenete odozgo nadole i popunjavate željene karakteristike. Kada dođete do padajuće liste „Zamena“, tu izaberete željenu opciju ili više njih, kao na slici ispod:

Brži i jednostavniji način da nađete automobile za zamenu

Kliknite na ovaj link: ZAMENA

Izlistaće se svi automobili čiji vlasnici/prodavci su spremni na zamenu, bez obzira da li je reč o zameni za jeftinije, skuplje ili u istoj ceni.

Vi zatim možete da uklonite vrstu zamene koja vam ne odgovara, odnosno da ostavite npr. samo zamenu skuplje.

Takođe vam ostaje mogućnost da i dalje u okviru te liste sužavate izbor, odnosno filtrirate vozila po ceni, gorivu i drugim stavkama.

Možete da koristite i osnovnu pretragu koja se prikazuje na početnoj stranici, a možete i detaljnu pretragu - rezultati pretrage će i dalje da obuhvataju samo automobile čiji vlasnici su spremni na zamenu.

Cena u zameni veća – zašto?

U nekim slučajevima prodavci automobila koji pristaju i na zamenu naglašavaju da je cena u zameni veća nego kada biste taj isti auto kupili za keš.

Zašto?

O tome smo pisali u tekstu: Zašto je cena auta „u zameni“ veća nego za keš?

Zaključak

Mogućnosti postavljanja oglasa za prodaju, kupovinu i razmenu automobila na sajtu Polovni automobili su zaista široke i fleksibilne.

Naravno, prvi korak je uvek: POSTAVI OGLAS

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 1
Pregleda: 11493
Ocena: 4.4
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Pedja

Kad neko stavi zamenu za konkretan model ili za skuplje onda i razmotrim oglas. Ali kada neko stavi zamenu za jeftinije oglas i ne gledam jer mi to signalizira da auto ne moze da proda vec bi ga uvalio drugome na muku.

Odgovori